Menu tygodnia 19.10.-25.10.

PODSTAWOWA

PONIEDZIAŁEK 19.10.2020

śniadanie: pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem, pomidor, herbata, kasza manna na mleku

obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot wieloowocowy

podwieczorek: kisiel

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, szynka ze świniobicia, ogórek zielony, herbata

PODSTAWOWA

WTOREK 20.10.2020

śniadanie: pieczywo mieszane, masło, kiełbasa na gorąco, ketchup, musztarda, herbata, płatki kukurydziane na mleku

obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet pożarski, ziemniaki, surówka Colesław, kompot

podwieczorek: blok czekoladowy

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, baleron, sałatka jarzynowa, herbata

PODSTAWOWA

ŚRODA 21.10.2020

śniadanie: pieczywo mieszane, masło, jajecznica z szynką i szczypiorkiem, kawa inka, herbata, makaron na mleku

obiad: zupa ogórkowa z ryżem, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy

podwieczorek: jogurt brzoskwiniowy 

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, ser żółty, szynka konserwowa, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem, herbata

PODSTAWOWA

CZWARTEK 22.10.2020

śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło, dżem, ser topiony, herbata

obiad: zupa warzywna z żółtą fasolką i makaronem, potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, ziemniaki, kompot wieloowocowy

podwieczorek: galaretka z owocami

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, pierogi z jabłkiem, herbata

PODSTAWOWA

PIĄTEK 23.10.2020

śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek i sera białego, sałata zielona, pomidor, herbata, płatki owsiane na mleku

obiad: zupa brokułowa z makaronem, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy

podwieczorek: andrut

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, pasztetowa, ogórek konserwowy, herbata

PODSTAWOWA

SOBOTA 24.10.2020

śniadanie: pieczywo mieszane, masło, parówki, ketchup, musztarda, herbata, makaron na mleku

obiad: krupnik z kaszą jęczmienną, wątróbka duszona z cebulką, ziemniaki, ogórek kwaszony, kompot wieloowocowy

podwieczorek: jabłko pieczone

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, sałatka farmerska, pomidor, herbata

PODSTAWOWA

NIEDZIELA 25.10.2020

śniadanie: żurek z kiełbasą, pieczywo mieszane, masło, herbata, płatki kukurydziane na mleku

obiad: rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy

podwieczorek: serek homogenizowany

kolacja: pieczywo mieszane, margaryna, smaczek, ogórek konserwowy, herbata

Informacje o alergenach dostępne są u dietetyka i na jadalni.

Dział Żywienia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Jak do nas dojechać?